Kaljaa kahden edestä?

Kuljen maha pystyssä, paita ja hame korostavat yli puolivälin edennyttä raskauttani. Kukaan tuskin edes ilkeyksissään voisi sanoa enää mahan olevan mitään muuta, kuin ihana raskausmaha, niin hyvin se erottuu, vaikka ylimääräisiä kiloja on.

Sovitan lenkkikenkiä. Ihania kirkkaan pinkkejä ilmestyksiä huikeassa alennuksessa. Kengät kainalossa jatkan eteenpäin: Hyvä tuuri! Vaipatkin tarjouksessa! Kaksi pakettia kulkee helposti kädessä.

Tai oikeastaan sylissä. Peittäen mahan. Ja takkiakin peitoksi, vaikka on kuuma. Saisikohan mahaa vedettyä vielä vähän sisäänpäin? Äkkiä oikealle osastolle, olutpullo kainaloon ja liukenen paikalta. Kylmähyllystä nappaan limupullon, kädet ovat jo täynnä. Kai se aikaisempi pullo on hyvin piilossa?

Kassalle, vaipat ja takki edelleen mahan peittona. Onneksi laukkukin on kookas. Nyt pitäisi laittaa tavarat hihnalle, menetän suojani. Onneksi minulla sentään on sekä kihla- että vihkisormus! Kai nyt ihmiset tajuavat pullon olevani miehelleni, eikä minulle? Maksun jälkeen äkkiä pullo ensimmäisenä kassiin ja pois kassalta.

Vasta autolta palattuani voin taas rentoutua. Riisua takin. Antaa mahan näkyä.

Miksi sen yhden olutpullon ostaminen raskausaikana on niin kamalaa? Kiinnittääkö kukaan oikeasti huomiota kanssashoppailijan ostoksiin? Ja miksi kukaan ajattelisi oluen olevani juuri minulle? Ja vaikka ajattelisivatkin, mitä sillä on minulle väliä? Jaksaako kukaan oikeasti tuomita?

Pahempaa, kuin oluen ostaminen näkyvän raskausmahan kanssa, on ostaa olutta raskausmahan ja lapsen kanssa. Lasta en voi edes yrittää piilottaa.

Ja entä ne kerrat, kun palautan tyhjiä pulloja? Kuinka tekisikään mieleni huutaa, että sitä yhtä kassillista on kerätty kuukausia!

Peilaanko häpeässäni omaa lasista lapsuuttani? Onko häpeäni sittenkin oikeasti sen pienen lapsen häpeää, joka häpesi omia vanhempiaan, eikä häpeää omista ostoksista? Vai pelkäänkö alitajuisesti tuottavani itse lapselleni samanlaista häpeää, kuin omat vanhempani minulle? Vai onko kyseessä laajempi suomalaiseen juomakulttuuriin liittyvä ilmiö?

Muuten, kassalla ollessani ostokseni kyllä herättivät huomiota: Edessäni ollut nainen ihastui myös niihin pinkkeihin lenkkikenkiin.

2 thoughts on “Kaljaa kahden edestä?

 1. Miramaria

  No nyt olen kade pinkeistä kengistä! 😀

  Mutta oikeasti, samaistun tuohon pullojen ostamiseen ja palauttamiseen. Vaikka mitään lapsuuden traumoja ei olekaan, teki mieli odottajana alkoholitonta siideriäkin ostaessa huutaa kassalla, että alkoholiton tämä on! Vieläkään en kehtaisi mennä Alkoon lapsen kanssa, vaikka ostoksena olisi pieni viinipullo lahjaksi tupaantuliaisiin. Tulee jotenkin likainen olo. Juu, et varmasti ole yksin! 🙂

  Reply
 2. Hepsuli

  Vain yksi olutpullo? Oikeasti. Minua hävetti mennä alkoon ostamaan viinipullo sekä gini pullo, itselleni ostin kaksi pientä alkoholitonta kuoharia. Kyllä hävetti. Teki mieli sanoa että ei nämä minulle tule.. Ehkä myyjä ei edes huomannut mahaani, mutta minulla oli sellainen olo.

  Reply

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *